• Producent - YACUY

Yerba Mate „YACUY” istnieje na rynku od 1948 roku i pochodzi z Ameryki Łacińskiej. Firma posiada niezwykle bogate obszary upraw ostrokrzewu paragwajskiego w najlepszej lokalizacji geograficznej do produkcji yerba mate, z powodu klimatu, gleby, wysokości i różnorodności biologicznej w regionie. Znajdują się one w południowej Brazylii, w ścisłej lokalizacji EPA (Environmental Protection Area) - Obszar Ochrony Środowiska „Serra da Boa Esperança” - największy rezerwat rodzimego lasu w stanie Paraná - jego obszar jest całkowicie ekologiczny, a działania człowieka są ściśle kontrolowane oraz monitorowane. Certyfikowany przez ECOCERT Brasil (Jednostka inspekcyjna i certyfikująca w służbie człowieka i środowiska w Brazylii) oraz TÜV Rheinland (Bezpieczne i trwałe rozwiązania dla wyzwań wynikających z interakcji pomiędzy człowiekiem, środowiskiem naturalnym i technologią), Forest Stewardship Council (Ogólnoświatowa, niezależna organizacja non-profit, której celem jest zapewnienie zrównoważonej i odpowiedzialnej gospodarki leśnej). 

27 lipca 2002 roku została otwarta nowa siedziba firmy, uważana za najnowocześniejszą fabrykę ziół w Brazylii, z całkowicie zautomatyzowaną strukturą. Prymat nadany ścisłej kontroli jakości sprawia, że marka Yacuy posiada artykuły wysokiego gatunku, zarówno w yerba mate, jak i terere. Obecnie jego linia oferuje aż 14 produktów, aby zaspokoić zapotrzebowanie na dynamiczny i wymagający rynek. W 2014 roku powstały 4 nowe smaki tereré, a mianowicie: wiśnia, ananas&mięta, boldo&mięta oraz mięta-lód, który dodaje smak tradycyjnej yerby z dodatkiem cytryny, uzupełniając przy tym mocną linię mrożonej herbaty Yacuy, dzięki połączeniu innowacji z ponad 22-letnią tradycją.

  • Parametry